Beskæring af beplantning

Den unge Gartner har et team af dygtige gartnere


Beskæring af buske og træer

Gamle frugttræer og unge rosenbuske kræver beskæring nu og da for at holde sig smukke og fortsat give velsmagende høst. Som mennesker skal planter behandles forskelligt og med omtanke. Lad en gartner med viden om hvordan og hvornår stå for beskæring på dine grønne områder. Vi rykker ind med vores erfarne eksperter og professionelle udstyr og klarer beskæringen effektivt. Bagefter kører vi naturligvis alt grenaffaldet bort for dig. Du skal bare læne dig tilbage og nyde at se det hele vokse sig grønt og frugtbart igen - uden alt besværet.

Med et håndværkerfradrag kan du ovenikøbet som privatperson trække den serviceydelse fra i skat, vi som etableret gartner udfører for dig.

Ring efter din personlige gartner på 44 99 54 80 eller indhent tilbud på din beskæring online ved og udfylde formularen til venstre.

Hvornår er det sæson for beskæring?

Den unge Gartner har et team af dygtige gartnere, der ved alt om de forskellige planters livscyklus og vækst, så vi kan rådgive dig om, hvornår de hver især bedst beskæres. Beskæring af visse træer, hække og buske gøres bedst om vinteren, når planterne er i dvale, og inden safterne igen stiger op gennem stammen og gør klar til et frodigt forår. Selvom de kolde måneder ikke umiddelbart inviterer til havearbejde, kan det altså sagtens være det helt rigtige tidspunkt at tage fat i os på. Beskæringen af andre planter som eksempelvis roser skal klares midt i foråret, når risikoen for frost er ovre. Dine roser vil efter kyndig beskæring sætte det dejligste blomsterflor, som du kan nyde synet og duften af hele sommeren.

Det er altså helt afgørende, at en fagmand beskærer planten på den rigtige årstid.

Beskæring som foryngelseskur

Grunden til, at beskæring er så vigtig, er plantens fornyede fokus. Når vi med sikker hånd fjerner de grene, der ikke længere bidrager til væksten, kan træet, busken eller hækken kanalisere al sin energi ud i de tilbageværende grene, som til sammen skaber det harmoniske udtryk, vi stræber efter. Ved beskæring bliver der også mere luft omkring hver gren, som nu har plads til at sprudle og sætte en masse lækker frugt, grønne skud eller velduftende blomster. Med andre ord er en veludført beskæring med til at forynge planten.
Faren ved beskæring er, at lægmand får skåret de forkerte plantedele bort eller lagt snittet, så der er grobund for svampe og infektioner, så træet går ud. Beskæring kan ikke gøres om, så tilkald professionel hjælp første gang.

Står du med et træ, der skal beskæres helt væk, kan du læse mere om vores træfældning her .
 

  • Ønsker du dig også en dejlig frodig have med masser af rum til udeliv?

  • Kniber det med at få tid til at lave nye projekter i haven?

  • Er det svært at få overblik over hvad der skal laves i haven og hvornår?

  • Vil du hellere nyde livet på terrassen end arbejde hårdt i haven?

Den Unge Gartner har over 30 års erfaring med anlæg, indretning og vedligeholdelse af haver. Vi har siden 1981 skabt de dejligste haver ved et grundigt forarbejde, engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, høj kvalitet og levering til tiden.

KONTAKT OS I DAG

Få et 100% uforpligtende tilbud
Udfyld formularen, så kontakter vi dig med et tilbud på opgaven hurtigst muligt.

 

Vi er medlem af Danske Anlægsgartnere

Ring 44 99 54 80