Gode råd

Gode råd til haven og hvordan du plejer denne bedst


Få gode råd til haven her

Belægning:
På alle nye belægninger har vi udlagt sand. Sandet skal fejes ned i fugerne over 2-3 uger, og man kan evt. fremme denne proces ved at 'vande' sandet ned. Dette er vigtigt, for sandet er med til at stabilisere belægningen samt mindske væksten af ukrudt.

Beplantning:
Husk, at planter er levende organismer. De skal have vand, og især i varme perioder er det bedst at vande om aftenen, for der er fordampningen af vandet mindst. Pas på ikke at vande for meget, så planterne ikke 'drukner'.
I vinterperioden har planterne ikke behov for ret meget vand og normalt er dette en våd periode, så det skulle ikke være nødvendigt at vande.

Surbund:
I et almindeligt jordbed kan man som regel se, om jorden er fugtig. Det er ikke tilfældet med et surbundsbed. Spagnum kan se vådt ud på overfladen, men 1-2 cm under overfladen kan den være knastør. Det er ikke godt for rhododendron, for deres rødder ligger højt og går ikke i dybden.

Når man vander et surbundsbed, skal man bruge en spreder med en blød stråle, da spagnum er lang tid om at opsuge vandet. Man skal regne med, at det kan tage lang tid at gennemvande bedet. Man kan evt. udlægge siveslanger.

Rullegræs:
De første 2-3 uger skal plænen vandes regelmæssigt, og den må absolut ikke tørre ud. Man kan evt. løfte et hjørne for at kontrollere, om jorden er våd et stykke nede. De første par uger kan man gå på plænen, og efter en lille måned er den brugs klar. Man kan også her kontrollere ved at prøve at løfte op i et hjørne for at se, om plænen har 'fået fat' i jorden.

Græsplæne:
Ved anlæggelse af ny græsplæne kan der opstå områder, hvor der ikke kommer noget græs op. Dette kan skyldes mange ting (fugle, frø som blæser væk, osv.). Derfor efterlader vi en lille pose med frø til eftersåning.

Riv jorden let over med en rive og spred frø over området - brug bagsiden af riven til at jævne jorden med.
.
I vækst perioden vil der forekomme frø ukrudt, som forsvinder efterhånden som græsset kilppes/opsamles.


Pleje af græsplæne:
Græsplænen skal gødes en gang om foråret. Vent med første klipning til græsset er 5-7 cm højt. Klip aldrig mere end en tredjedel pr. gang.

Hvis der skal sprøjtes mod ukrudt må dette først gøres, når plænen er 3-4 måneder.

 
  • Ønsker du dig også en dejlig frodig have med masser af rum til udeliv?

  • Kniber det med at få tid til at lave nye projekter i haven?

  • Er det svært at få overblik over hvad der skal laves i haven hvornår?

  • Vil du hellere nyde livet på terrassen end arbejde hårdt i haven?

Den Unge Gartner har over 30 års erfaring med anlæg, indretning og vedligeholdelse af haver. Vi har siden 1981 skabt de dejligste haver ved et grundigt forarbejde, engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, høj kvalitet og levering til tiden.

KONTAKT OS I DAG

Få et 100% uforpligtende tilbud
Udfyld formularen, så kontakter vi dig med et tilbud på opgaven hurtigst muligt.

 

Vi er medlem af Danske Anlægsgartnere

Ring 44 99 54 80