Græsplæne

Lad græsplænen sætte stilen for din nye have


Græsplæne til fodbold eller golf


Når projekt ”ny have” skal i gang, er der mange detaljer at tage stilling til. Hvis du starter med at bestemme græsplænens karakter og udformning, vil mange brikker naturligt falde på plads derefter. Græsplænen er et meget udbredt element i de danske haver og med god grund: Græsplænen indbyder til såvel hygge som leg! En græsplæne er dog ikke ”bare” en græsplæne. Visse plæneblandinger er robuste og kan modstå vild leg og fodboldspil, andre græsplæner består af fine strå, der egner sig til hjemme-golfbanen.

Ring til os i dag og lad os skabe din nye have med en drømme-græsplæne. Du kan kontakte os på  44 99 54 80. Foretrækker du at skrive, er du også velkommen til at sende os et par linjer om din ønskehave i formularen til venstre.

Græsplænen skal vedligeholdes

Ved valg af græsplæne er vedligeholdelsen også værd at tage med i overvejelserne. En tæt græsplæne udelukkende af græs vil kræve pleje og omsorg for fortsat at stå knivskarp fx til det moderne funkishus. Al ukrudt skal holdes nede, græsset skal klippes oftere, og i tørkeperioder vil vanding være nødvendig for at holde græsplænen grøn.

I den anden ende af vedligeholdelses-skalaen står den vilde eng-agtige græsplæne, som vi ofte forbinder med sommerhusområder. Vælger du den type græsplæne, kan du nok nøjes med en enkelt klipning eller to om året, for græsstrå og engblomster vil skabe deres eget udtryk alt efter de lokale niveauer af sol og vand. Som en ekstra bonus skabes et økosystem, der vil være attraktivt for insekter.

I mellem de to ender af spektret findes forskellige græsplæner, som kan overleve en tørke, hvor ukrudt luges sporadisk, og hvor græsset klippes ugentligt i sommerperioden.
 

Græsplæne tilpasset din have

Når du har besluttet dig for, hvad du vil bruge din græsplæne til, og hvor meget vedligeholdelse, du vil lægge i den, kan anlægsgartneren hjælpe med at finde en græsblanding, der er tilpasset din have. En græsplæne kan nemlig bestå af alverdens forskellige arter af græsstrå, evt. iblandet lave kløvervækster og lign. Nogle græsarter trives godt i den solrige græsplæne, andre bedre i skyggen af det store æbletræ.

Vi udfører en lang række opgaver, herunder blandt andet:
 

Hvordan regnvand ledes væk, kan også afgøre, hvilken græsplæne vi vil anbefale dig.

 

Den Unge Gartner har over 30 års erfaring med anlæg, indretning og vedligeholdelse af haver. Vi har siden 1981 skabt de dejligste haver ved et grundigt forarbejde, engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, høj kvalitet og levering til tiden.

KONTAKT OS I DAG

Få et 100% uforpligtende tilbud
Udfyld formularen, så kontakter vi dig med et tilbud på opgaven hurtigst muligt.

 

Vi er medlem af Danske Anlægsgartnere

Ring 44 99 54 80