Brolægning

Brolægning


Brolægning er smukt, slidstærkt og holder i generationer.

En flot anlagt indkørsel giver sjæl og charme. Der findes mange sten og flisetyper, som i kombination med en spændende beplantning, kan gøre din have til noget særligt. Løsninger indenfor Brolægning, der ikke altid behøver at være dyre.
 
Den Unge Gartner er professionelle brolæggere og anlægsgartnere, der udfører et ordentlig stykke arbejde indenfor Brolægning
 

Brolægning handelr primært med udendørs belægning. Som faglært brolægger har man gennemgået en uddannelse hos en mester, hvor man har lært faget. De efterfølgende år bruger brolæggeren på at lære finesserne i arbejdet.

Brolægning arbejder med mange former for belægning. De mest ”normale” er betonsten som fliser eller granitsten som brosten og chaussésten. Det er disse former for brobelægning man typisk ser i gadebilledet, på fortovene og i folks indkørsler og terrasser.


Som brolægger kan man dog også arbejde med andre former for belægning. Der er som udgangspunkt ingen grænser for hvilke former for belægning man kan bruge, der er dog bare nogen der er mere besværlige end andre. Af andre typer indenfor Brolægning kan nævnes klinker, kantsten eller kampesten.


En brolægger vil normalt sørge for at underlaget først rettes til ved bortgravning af jord og lægning af stabilgrus. Dette bliver lagt i en hældning således at regnvand bliver ledt ordentligt væk, og belægningen ikke sætter eller flytter sig. Når dette er gjort lægges belægningen og kanter og ender sikres, så regn ikke kan skylle de yderste sten væk. Til sidst fejes der evt. over med sand, så sprækker og mellemrum bliver fyldt ud.


Skal man have anlagt en terrasse eller indkørsel er det en brolægger man skal henvende sig til.


Nyanlæg

NyanlægNyanlæg er en vigtig del af helhedsindtrykket i forbindelse med f. eks. et nybyggeri. Der er selvfølgelig også en prak...
» Læs mere om Nyanlæg

Hækkeklipning

Hækkeklipning og fuglereder.Tidspunktet nærmer sig for den årlige hækkeklipning, som man traditionelt siger skal væ...
» Læs mere om Hækkeklipning

Indkørsler

Indkørsler behøver ikke være endeløse rækker af fliser. Hvad med at lægge en praktisk og slidstærk bel&ae...
» Læs mere om Indkørsler

Planteopgaver

PlanteopgaverDe traditionelle planteopgaver, plantning, tilsåning - alt det "grønne" arbejde - er Den Unge Gartner naturligvis ...
» Læs mere om Planteopgaver

Belægning

BelægningDette ord har flere betydninger:Det lag på tændernes overflade, som også kaldes plak. Det belægning lag, s...
» Læs mere om Belægning

 

Vi er medlem af Danske Anlægsgartnere

Ring 44 99 54 80