Vandbassin

Vand i haven er skønt 
Den rislende lyd af vand har en afstressende og beroligende effekt på os. Der er ikke noget skønnere end at sidde på terrassen og nyde sit Vandbassin på en varm sommerdag.

Du kan sagtens opfylde din drøm om at lave en oase i haven. Et Vandbassin giver hygge og bliver ofte havens midtpunkt.

Der er mange meninger om hvor man kan placere et Vandbassin, men man kan som udgangspunkt roligt placere det der hvor man helst vil have det. De ulemper placeringen kan give, er som regel til at løse. Her er dog et par råd:

Det må meget gerne ligge i skygge en del af dagen. 
Udnyt hvis du har skrånende terræn 
Undgå løvfældende træer lige ved vandet 
Undgå træer der afgiver meget pollen lige ved havebassin 
 
Udgravning til Vandbassin  
Fat skovlen og grav. Hullet bør være mindst 80 cm. dybt på midten hvis fiskene skal overvintre. Men skal man være på den sikre side er det bedst hvis det er over en meter dybt. De flotteste åkandetyper kræver mindst en meter vand.

Siderne må ikke være for stejle, så de skrider sammen. Prøv dig frem - siderne kan være meget stejlere i klæg lerjord end i løs sandjord. Hvis du ønsker en helt lodret side så skal der støbes!

Grav hullet så du har vandrette terrasser/hylder til at sætte sten, klyner og planter på. Den øverste hylde skal ikke være særligt dyb, for så kræver det store sten, hvis plastikken skal dækkes. Hylderne må meget gerne hælde lidt ud af mod kanten, så sten og planter ikke "triller" ned på næste hylde. 
 
Foring af Vandbassin  
Du bør altid fore hullet inden du lægger folien i Vandbassin. Jeg har hørt om nogen der brugte et gammelt væg-til-væg tæppe. Hvis du ikke har et sådant kan du fore med fibertex. Det købes på de fleste planteskoler. Husk at rense udgravningen grundigt for skarpe sten og rødder. 
 
Plastik folie til Vandbassin  
Du bør altid købe plastik folie beregnet til vansbassin. Det kan holde til naturens voldsomme påvirkninger. Det fås i forskellige tykkelser, men lad være med at købe det tyndeste, det skulle jo gerne holde i nogle år ;-) 
 
   
Det er vigtigt at udgrave så man har hylder at placere planterne på For at beskytte folien mod rødder og skarpe sten bør man fore hullet med fibertex Her er folien så lagt ud. Vent med at klippe kanterne til vandet har sat sig efter et par måneder. Det er slemt at mangle ... 
Hvor meget vand er der i Vandbassin?  
Det er vigtigt at vide hvor meget vand der er i Vandbassin! Aflæs vandmåleren før du begynder at putte vand i. Du skal bruge denne viden når du køber pumpe og evt. rensningsanlæg. Men også hvis fiskene bliver syge eller du får algeproblemer.  
 
Køb en pumpe!  
Det er vigtigt at der er cirkulation i Vandbassin. Stillestående vand rådner hurtigt! Lad være med at købe en for lille pumpe, det eneste du får ud af det er at du skal købe en pumpe til. 
Vandfald eller springvand - eller begge dele?  
Det er en rigtigt god idé at ilte vandet enten ved at have et eller flere vandfald eller ved at have et springvand. Husk på at et springvand larmer mere end et vandfald! Vi anbefaler at man anlægger mindst et vandfald, det hygger gevaldigt! 
 
Køb en iltpumpe!  
Det er vigtigt at der kommer ilt/luft nok i vandet. Vores erfaring er at et lille vandfald ikke er nok. Og hvem har et indendørs akvarium uden en iltpumpe? Fiskene trives ikke uden godt iltet vand. Vores iltpumper kører hele året og sørger for at der er hul i isen.  

Fliserbejde

Flisearbejde omfatter herregårdssten, chaussésten, Odense klinken, twister belægningsfliser, Monasteria belægningsklinke...
» Læs mere om Fliserbejde

Gårdanlæg

Et gårdanlæg er en ejendom på landet, hvortil der hører husdyrhold eller jord, som dyrkes. Et typisk gårdanlæ...
» Læs mere om Gårdanlæg

Planteopgaver

PlanteopgaverDe traditionelle planteopgaver, plantning, tilsåning - alt det "grønne" arbejde - er Den Unge Gartner naturligvis ...
» Læs mere om Planteopgaver

Flishugning

Flishugning er en betydelig del af arbejdet i forbindelse med træfældning og areal rydning. En maskine til flishugning ...
» Læs mere om Flishugning

Indkørsler

Indkørsler behøver ikke være endeløse rækker af fliser. Hvad med at lægge en praktisk og slidstærk bel&ae...
» Læs mere om Indkørsler

Ring 44 99 54 80